Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. José Sinnema, heeft een 3 jaar durende Master studie afgerond na haar opleiding Fysiotherapie. Ook heeft ze verdiepende opleidingen gevolgd op het gebied van stuitpijn, stabiliteitstraining, zwangerschapsbegeleiding, myofasciale triggerpoints in het bekkengebied, Dry Needling en PTNS (Percutaneous Tibial Nerve Stimulation). Daarnaast heeft ze in juni 2020 de Post HBO opleiding seksuologie afgerond en is zij geregistreerd bij de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie.

De bekkenbodem is een spierlaag onder in het bekken, die de buikorganen draagt en zorgt voor het openen en sluiten van de bekkenuitgang en bijdraagt aan de stabiliteit van het bekken en de lage rug. José helpt bij het leren herkennen en trainen van alle relevante spieren rondom het bekken en maakt daarbij vaak gebruik van speciale Myo feedback apparatuur. Middels een probe die vaginaal of anaal wordt ingebracht krijgen patient en therapeut inzicht in het functioneren van de bekkenbodem. José is opgeleid en bevoegd om naast een algemeen bewegingsonderzoek van de lage rug, heup en bekken, waar nodig een inwendig onderzoek uit te voeren en  is MAPLe® specialist. Met deze revolutionaire probe worden alle spierlagen in de bekkenbodem individueel gemeten en beoordeeld en  kan er zeer specifieke therapie worden toegepast op probleemgebieden.

Meer informatie hierover kunt u vinden op www.novuqare.nl en www.mijnbekkenbodem.nl

De behandeling bij José kan bestaan uit het geven van voorlichting, toiletadviezen, oefeningen op het gebied van ademhaling en bekkenbodemspieren (eventueel met EMG of FES), blaastraining, behandelen van Myofasciale triggerpoints eventueel met dry needling of therawand, PTNS en opbouw van belastbaarheid en stabiliteit in de oefenzaal.

Afspraak maken

Volg ons op Facebook

PTNS is een vorm van neurostimulatie, bij overactieve blaasklachten, waarbij de onderbeenzenuw gestimuleerd wordt met kleine elektrische prikkelingen. Deze zenuw loopt vanuit het onderbeen naar het achterste gedeelte van het ruggenmerg. Vanuit daar wordt onder andere de functie van de blaas en darmen geregeld. Het prikkelen van de onderbeenzenuw zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de blaas zich niet meer ongewenst samentrekt, rustiger wordt en de normale functie zich kan herstellen. Behandelingen waarbij zenuwen op deze manier worden beïnvloed via elektriciteit, noemen we ook wel neuromodulatie, neurostimulatie of zenuwstimulatie.

Veel patiënten die PTNS gebruiken, ervaren een aanzienlijke verbetering van de controle over hun blaas. De bekkenfysiotherapeut heeft een aanvullende opleiding gehad om deze behandeling te mogen uitvoeren.

 

 

Vriendelijk, deskundig en betrokken
Esmé, 47 jaar
Fysiotherapie praktijk T-MED bestaat sinds 1992 – AVG privacyreglement